„Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” – zgłoszenia do konkursu

Marszałek Województwa Opolskiego oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wraz z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ogłaszają XIX edycję Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

Celem konkursu jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy o niej.

Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach: na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepszą potrawę regionalną.

Finał Konkursu odbędzie się w dniu 8 września 2019 r. podczas Dożynek Wojewódzkich w Lewinie Brzeskim.

Regulaminy i karty zgłoszeniowe dostępne są poniżej.

Dokumentację należy przesłać lub dostarczyć do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2019 r. z dopiskiem „Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich” na adres:

Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie

ul.Główna 1

49-330 Łosiów

 

Osoby do kontaktu: Renata Wojas oraz Jadwiga Sadlej +48 600 403 526, 77 44 37 143

Regulamin konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo

Regulamin PRODUKT

Regulamin POTRAWA

Zgłoszenie POTRAWA OPOLSKIE 2019

Zgłoszenie PRODUKT OPOLSKIE 2019

Udostępnij wpis: